Na završnom koncertu 5. PRANDAU FESTIVALA predstavit će nam se sjajni glazbenici, bariton BERISLAV JERKOVIĆ i DUBRAVKO ĆEPULIĆ POLGAR na orguljama.

Na programu će se izvesti skladbe Louis Viernea, Ludwiga van Beethovena, Sigfrida Karga-Elerta, Ferdinanda Hillera i Josefa Gabriela Rheinbergera, koje će u izvedbi ova dva vrsna glazbenika zasigurno biti odličan razloga za dolazak na koncert.

Berislav Jerković (bariton), diplomirao je Pjevanje, Dirigiranje i Glazbenu pedagogiju (Muzičke akademije u Zagrebu, Osijeku i Pečuhu, Mađarska), poslijediplomske studije Pjevanja (na Sveučilištu u Zagrebu i na Sveučilištu u Grazu) te doktorski studij na Sveučilištu u Zagrebu. Pjevao je brojne solističke uloge u Osijeku, Zagrebu, Novom Sadu, Skopju, Splitu, Pečuhu, Dubrovniku, Johannesburgu u sljedećim operama: Don Giovanni, Gianni Schicchi, L’elisir d’amore, Rigoletto, Cosi fan tutte, Un ballo in maschera, La boheme, Eugene Onegin, I Pagliacci, Čarobna frula, Carmen, Hansel and Gretel, La sonnambula, Figarov pir, Tosca, La serva padrona, Ero s onoga svijeta, Susannina tajna itd. Nastupao s brojnim orkestrima i održao brojne solističke recitale na koncertima i festivalima u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Mađarskoj, Jordanu, Makedoniji, Njemačkoj, Austriji, Češkoj, Bugarskoj, Grčkoj, Portugalu, Italiji, Španjolskoj, Venezueli, SAD-u, Belgiji, Kini, Južnoj Africi…

Dubravko Ćepulić Polgar (1999.) Prvu poduku iz glasovira dobiva od prof. Domagoja Gušćića. Od svoje 13. godine uči orgulje kod prof. Hrvoja Žagmeštra te kasnije kod prof. Pavla Mašića, a od 17. godine čembalo kod prof. Franje Bilića. Triput je prvonagrađen na državnom natjecanju iz orgulja (2015., 2021., 2023.), jedanput na Međunarodnom natjecanju IMMCC u Mariboru te je dobitnik dvaju Oskara znanja i triju Rektorovih nagrada. Od 2015. glavni je orguljaš crkve Bezgrješnog Srca Marijina u Zagrebu, a od 2023. naslovni je orguljaš Klape „Sveti Juraj“ Hrvatske ratne mornarice. Koncertirao je u Hrvatskoj, Austriji, Italiji i Sloveniji. Majstorske tečajeve pohađao je kod mnogih orguljaša i čembalista (J. Johnstone, N. Laube, E. Lebrun, D. Marinčić, Th. Ospital, O. Penin, T. Sevšek, Y. Uyama Bouvard). Orgulje je diplomirao 2023. na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu u razredu prof. Marija Penzara, čiji je naslovni asistent od 2024. Čembalo je diplomirao 2024. u razredu prof. Pavla Mašića, a poslijediplomski studij orgulja završava na Umjetničkom sveučilištu u Grazu u razredu prof. Ulricha Walthera.

Ulaz slobodan.

Glazba je radost, s veseljem vas očekujemo!