Na četvrtom koncertu ovogodišnjeg Prandau Festivala koji će se održati dana 24. kolovoza 2024. godine u dvorcu Mailath, s početkom u 20,00 sati, publici s ponosom predstavljamo domaće “slavonske” glazbenike – klavirski duo KARŠA, kojeg čini bračni par Renata Karša i Ivan Karša.

Posebnost ovog koncerta je što klavirski duo KARŠA izvodi skladbe za klavir četveroručno što će vjerujemo mnogima biti razlog za dolazak na koncert.

RENATA KARŠA rođena je u Vinkovcima gdje započinje glazbeno obrazovanje. Nastavlja ga u Osijeku pritom osvajajući nagrade na republičkim i saveznim natjecanjima (Varaždin, Sarajevo). Diplomirala je klavir u klasi prof. Damira Sekošana na Muzičkoj akademiji u Zagrebu s izvrsnim ocjenama, a zatim i magistrirala u klasi prof. Pavice Gvozdić. Održala je recitale u svim većim glazbenim središtima Hrvatske (Zagreb, Split, Rijeka, Varaždin, Dubrovnik, Osijek), nastupala je u sklopu međunarodnih festivala Dani Milka Kelemena, te Hvarskih ljetnih priredbi, a koncertirala je i u Italiji, Poljskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Sloveniji, Bugarskoj i Makedoniji. Nakon nastupa na jednom od najvećih i najprestižnijih pijanističkih natjecanja – XIII. Chopinovom natjecanju u Varšavi, solističkim recitalom rezerviranom za najistaknutije mlade pijaniste završila je međunarodni IX. Memorijal „Darko Lukić“ u Osijeku.

IVAN KARŠA rođen je 1981. godine u Osijeku. Klavir počinje učiti s dvanaest godina, a već u sedamnaestoj upisuje studij klavira na Muzičkoj Akademiji Zagreb gdje u klasi prof. Damira Sekošana diplomira s izvrsnim ocjenama. Poslijediplomski sveučilišni umjetnički specijalistički studij za izvođače (Klavir) završava također s izvrsnim uspjehom na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi red. prof. Đure Tikvice. Dobitnik je brojnih nagrada na državnim natjecanjima (Varaždin, Sisak, Zagreb, Dubrovnik) i aktivni polaznik seminara kod eminentnih klavirskih pedagoga (Jurica Murai, Leonid Sincev, Luigi Mostacci, László Baranyay…). Na Memorijalu „Darko Lukić“ – međunarodnom susretu mladih pijanista u Osijeku, nastupao je i kao učenik i kao student.

Na programu će se izvesti skladbe francuskih skladatelja Maurice Ravela, Camille Saint-Saënsa i Claude
Debussya.

Više o glazbenicima možete pročitati na službenoj web stranici Prandau Festivala: https://www.prandau-
festival.com/duo-karsa/

Glazba je radost, veslimo se vašem dolasku!